white marbled licorice cake

DSC_0520

En god tårta går att göra i olika varianter. Detta är en lakrits- och hallontårta jag gjorde inför det fjärde avsnittet av Hela Sverige bakar, temat Tårtor. Eftersom vi gjorde våningstårtor i programmet, kände jag mig tvungen att göra en inför programmet också. Smakerna är dessutom desamma, men jag har bytt ut hallonsmörkrämen från min Mountain cake till en hallongrädde, för att göra den lite lättare. Smörkräm kan ofta bli tungt att äta, men lite grädde gör tårtan mindre mäktig. Receptet till min Mountain cake hittar du HÄR. Är du däremot sugen på att testa att göra tårtan med hallongrädde så gör du följande:

Hallongrädde

700 g ekologisk vispgrädde (7 dl)
400 g färska hallon

Gör så här

1. Vispa grädden fluffigt.
2. Mixa hallonen till en puré och sila bort kärnorna. Blanda hallonsåsen med vispgrädden och klä in tårtan med hallongrädden.

DSC_0519

DSC_0522

DSC_0524

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.