En väldigt klassisk smak i juletid. Ni vet de där små godispåsarna eller strutarna man kan köpa på julmarknader med fudge i? Detta är precis sån (särskilt om man råkar koka gräddblandningen några grader för länge så den blir lite hårdare). Väldigt len i smaken och bara smälter på tungan!
Vaniljfudge
200 g ekologisk vispgrädde (2 dl)
145 g strösocker (1,5 dl)
70 g ljus sirap (0,5 dl)
1 krm vaniljpulver
1,5 msk glykossirap
50 g finhackad vit choklad
25 g mjukt smör
Gör så här
1. Koka vispgrädden tillsammans med strösocker, sirap och vaniljpulver till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Tag kastrullen från plattan.
2. Tillsätt glykossirap, hackad choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (10×20) eller använd gjutblock i silikon. Låt stelna i rumstemperatur.
3. Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!
Med varma hälsningar
Peter