Hemgjord glass är enklare att göra än vad man tror, och mycket godare än den man köper i affären. När du gör egen glass, styr du själv vad du har i (precis som allt annat hembakat). Fritt från konserveringsmedel och stabiliseringsmedel. Helt rena produkter helt enkelt. Det här receptet är utvecklat från ett grundrecept jag har, jag har bara tillsatt vanilj och sedan såklart min kakdeg! Det går även att göra glassen utan kakdegen om så önskas, men jag älskar att glassen påminner så mycket om Ben&Jerry’s Cookie Dough!
Vaniljglass med cookie dough – 2 port.
2 ekologiska ägg
125 g strösocker (1,25 dl)
250 g ekologisk standardmjölk 3% (2,5 dl)
1 vaniljstång
200 g ekologisk vispgrädde (2 dl)
kakdeg (Recept på kakdeg hittar du HÄR!)
Gör så här
1. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt för hand.
2. Värm upp mjölken tillsammans med frön från urskrapad vaniljstång. Låt stången följa med.
3. Häll lite i taget av mjölken ner i äggblandningen och vispa hela tiden. Häll tillbaka blandningen till kastrullen.
4. Sjud upp under omröring tills blandningen tjocknat. Låt svalna i rumstemperatur.
5. Rör ner grädden i äggkrämen. Fiska upp vaniljstången.
6. Starta glassmaskinen och häll i glassmeten. Låt maskinen gå tills glassen är i fast konsistens. Tillsätt små bitar av kakdeg.
Med varma hälsningar
Peter
Har letat efter sådant recept! Ser gudomligt gott ut!