[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Titta på den här härligheten! Så kladdig den är, alldeles superfudgy! Med kraftfull smak av choklad och mumsiga chokladbitar kan inte denna brownie bli bättre! Den bästa smaken får du dessutom av kakao från Khoisan Tea! Som ambassadör för varumärket har jag möjligheten att testa deras produkter in min bakning och jag märker en tydlig skillnad. Khoisan Teas kakao har en mycket mer kraftfull smak som ger denna brownie sin härliga chokladkaraktär.
Super Fudgy Brownies – 12-16 st.
SUPER FUDGY BROWNIES
150 g smör
1 msk matolja
1 1/2 strösocker (150 g)
2 dl farinsocker (160 g)
2 ekologiska ägg
2 tsk ekologiskt vaniljextrakt från Khoisan Tea
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)
1 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (40 g)
en stor nypa flingsalt
100 g kvalitetschoklad 70%
1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Smält smöret i en kastrull. Vispa samman smör, matolja, strösocker och farinsocker i en skål. Tillsätt ett ägg i taget under vispning, samt vaniljextraktet.
3. Blanda vetemjöl, kakao och flingsalt i en skål och sikta ner mjölblandningen under omröring i äggsmeten.
4. Klä en bakform á 20×30 cm med bakplåtspapper och fyll formen med smet.
5. Hacka chokladen grovt och tryck ner chokladbitarna i formen.
6. Grädda i övre delen av ugnen i 20-25 minuter. Testa med en provsticka, kakan ska vara kladdig i mitten men inte ”vobbla”.
7. Låt svalna. Skär i valfritt stora bitar och servera med grädde eller glass.
Kolla in segheten! Visst ökar salivproduktionen något?
Med varma hälsningar
Peter
Blir kakan lika bra i varmluftsugn? Det är det enda jag har:/ hur många grader isåfall o vart i ugnen?
Hej Fanny,
Om du bakar i varmluftsugn så sänker du gradantalet med 25 grader, alltså 150. Ska inte ha någon påverkan på kakan. Grädda i mitten av ugnen och ha koll på gräddningen så den inte blir för torr 😊
Hälsningar
Peter