Kladdkakan är nog bland de bästa mjuka kakor som finns. Det går att variera smaker och kakan är alltid god så länge den är kladdig. Varför inte lägga ihop flera kladdkakor och göra en tårta utav det? Det gjorde jag idag och fyllde med färska hallon och vispgrädde.
Kladdkaketårta
Kladdkakebotten
3 ekologiska ägg
205 g strösocker (2,25 dl)
270 g farinsocker (3 dl)
100 g mjukt smör
225 g vetemjöl (3,75 dl)
2 tsk bakpulver
1,5 krm vaniljpulver
4,5 msk kakao
1 nypa salt
70 g matolja (0,75 dl)
Gör så här
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt svalna.
Sätta ihop tårtan
3 dl ekologisk vispgrädde
färska hallon
Gör så här
1. Tag bottnarna ur formarna.
2. Vispa grädden och fyll en spritspåse med valfri tyll.
3. Ställ några hallon på första bottnen runt kanten och i mitten. Fyll mellanrummet med grädde.
4. Upprepa med resterande bottnar.
Med varma hälsningar
Peter