Dessa Spritsade Apelsinkakor är ett recept jag tagit fram efter att ha testat i flera omgångar att göra Melting moments. Till slut lyckades jag få ihop en smet som gick att spritsa och därefter blev det många rosor på kakfatet. När jag var med i tv-programmet Hela Sverige Bakar, gjorde jag dessa kakor i under temat SMÅKAKOR. Kakorna är otroligt möra och smälter i munnen!
Spritsade apelsinkakor
20-25 kakor
200 g mjukt smör
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker (60 g)
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl (180 g)
1 ekologisk apelsin
1. Värm ugnen till 200 grader, över- och undervärme.
2. Vispa smör och vaniljsocker ljust och fluffigt.
3. Blanda florsocker, bakpulver, vetemjöl och rivet skal från apelsinen i en skål och tillsätt i smörblandningen. Vispa till en jämn smet.
4. Fyll en spritspåse, med rostyll, med smet och spritsa ut c:a 20 rosor på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i c:a 10-15 minuter eller tills kakorna får en lätt gyllene färg. Låt svalna.
Med varma hälsningar
Peter