Jag har ett recept på Saltlakritskola här på bloggen och behöver såklart ha ett recept på en Sötlakritskola också! Tänk er bara att kombinera denna lakritskola med min hallonkola och skapa en helt AMAZING Hallon-Lakritskola?! Jag menar, hallå?! SÅ GOTT!
TIPS: Ju längre du kokar kolan, desto hårdare blir den. Jag gillar att ha den lite mjukare så man inte tappar tänderna på kuppen!
Sötlakritskola
28-32 kolor
50 g smör
1 3/4 dl strösocker (175 g)
1 tsk vaniljsocker
1 dl sötlakrits-sirap (140 g)
1 dl ekologisk vispgrädde (100 g)
1 msk glykossirap
1. Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp tills kolan har en temperatur på 120-125 grader (ju högre gradantal desto hårdare kola).
2. Häll kolan i en brödform (10×20 cm) klädd med bakplåtspapper, eller använd gjutblock. Låt stelna i rumstemperatur.
3. Skär kolan i småbitar och slå in i bakplåtspapper, eller cellofan.
Med varma hälsningar
Peter