småkaksrus

DSC_0066

Ibland kan jag få en snilleblixt! En idé som jag bara måste testa..! Oftast handlar det om ett speciellt bakverk som jag vill utforma på ett nytt sätt med en ny teknik eller bara ge det ett nytt utseende. Det kan även handla om nya smakkombinationer, jag kan bli sugen på en specifik smak och börjar fundera på vad jag skulle kunna baka med just den smaken. Ibland kan det även vara en kombo av utseende och smak och resultatet blir oftast nåt unikt… om det går som man tänkt sig!

Ikväll hamnade jag i ett småkaksrus. Massor av idéer flödade i huvudet, olika smaker jag skulle vilja prova i klassiska utseenden. Det gäller att ta tillvara på dessa idéer i stundens hetta, för imorgon kanske jag inte alls är sugen på att baka småkakor! De smaker som dök upp i huvudet ikväll var lime och pistage, med ett klassiskt utseende. Vad kunde jag göra för kakor?

Snittar! Det går snabbt, är enkelt och resultatet blir säkert bra! Jag fick fram fina smaker, framförallt med pistagen, det blev något annorlunda och sånt går jag igång på! Det är alltid roligt att hitta en ny väg för ett klassiskt bakverk. För oftast föds det nya idéer från det..!

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.