[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Nu börjar man väl längta till vår och sommar, med alla dess smaker och härligheter? Den här semifreddon gjorde jag en dag när jag längtade till våren, kände att jag behövde ha lite hemgjord glass och somriga bär! Den här glassen är otroligt lätt att slänga ihop, det enda som tar tid är bärkompotten att svalna. Därefter sköter den sig själv i frysen, ingen glassmaskin behövs. Med den otroliga smaken av vanilj från Khoisan Teas ekologiska vaniljstänger får klassen en fantastisk smak.
Semifreddo med blåbär och hallon
250 g frysta blåbär och hallon
3 ekologiska ägg
1/2 dl florsocker (30 g)
1 ekologisk vaniljstång från Khoisan Tea
1 burk kondenserad mjölk
4 dl vispgrädde (400 g)
1. Värm upp de frysta bären i en kastrull. Låt koka i 5 minuter för att bli av med lite vätska. Låt svalna.
2. Separera äggen och vispa samman äggulorna med florsockret och fröna från vaniljstången (dela stången på mitten och skrapa ur fröna). Spara äggvitorna till senare. Tillsätt den kondenserade mjölken och vänd samman glassmeten.
3. Vispa grädden fluffigt. Vänd ner grädden i glassmeten lite i taget.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner äggvitorna i glassmeten lite i taget.
5. Häll upp glassmeten i en rektangulär bakform, varvat med bärkompotten. Ställ i frysen i c:a 4 timmar.
Den fina bakformen kommer från GastroMax och fungerar perfekt att frysa ner glassen i.
Dekorera glassen med den urskrapade vaniljstången.
Med varma hälsningar
Peter