[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Jag har ett annat recept på dessa kakor på bloggen, MEN… dessa är äääääännu godare måste jag säga! Jag älskar den här segheten som blir de de här kakorna, samt att det blir en härlig ton av pepparkakskryddor! Genom att rulla kakorna i socker innan gräddning för de en lite mer krispig yta, gentemot det sega innehållet. Byt ut de ljusa chokladknapparna till mörka om du vill.
Sega Gingerbread Cookies – 20 st.
SEGA GINGERBREAD COOKIES
125 g smör
2 1/2 dl farinsocker (200 g)
1 dl strösocker (100 g)
2 msk ljus sirap
2 tsk ekologiskt vaniljextrakt från Khoisan Tea
1 ekologiskt ägg
5 dl vetemjöl (300 g)
1/4 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
1 tsk malen ekologisk kanel från Khoisan Tea
1 tsk malen ekologisk ingefära från Khoisan Tea
1/2 tsk malen nejlika
100 g ljusa chokladknappar
1 dl strösocker (100 g)
1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Skär smöret i tärningar och värm 30 sekunder i mikron på full effekt så det blir halvsmält. Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa samman.
3. Tillsätt ljus sirap, vaniljextrakt och ägg och vispa samman så smeten går ihop.
4. Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kryddorna i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt försiktigt chokladknapparna till smeten (spara lite till dekoration).
5. Forma degen till 20 jämnstora bollar. Rulla bollarna i strösocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta bollarna lite lätt och tryck dit några chokladknappar.
6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna på bakplåten i 30 minuter.
Med varma hälsningar
Peter