[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Jag har snurrat in mig på cookies! Men sen jag fick till det bästa receptet så kan jag inte sluta twista till det. Den här gången blev det choklad hela vägen!
Sega chokladcookies
20 cookies
125 g smör
2 1/2 dl farinsocker (200 g)
1 dl strösocker (100 g)
2 msk mörk sirap
2 tsk ekologiskt vaniljextrakt från Khoisan Tea
1 ekologiskt ägg
4 dl vetemjöl (240 g)
3/4 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (30 g)
1/4 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
100 g mörka chokladknappar
1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Skär smöret i tärningar och värm 30 sekunder i mikron på full effekt så det blir halvsmält. Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa samman.
3. Tillsätt mörk sirap, vaniljextrakt och ägg och vispa samman så smeten går ihop.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bikarbonat och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt försiktigt chokladknapparna till smeten (spara lite till dekoration).
5. Forma degen till 20 jämnstora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta bollarna lite lätt och tryck dit några chokladknappar.
6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna på bakplåten i 30 minuter.
Med varma hälsningar
Peter