[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Alltså detta kan vara ett av mina allra bästa recept någonsin! De här kakorna är såååå goda! Härligt sega i mitten och en fantastisk smak! Jag är så himla nöjd över de här kakorna! De är värda att testa!
Sega Chocolate Chip Cookies
20 st.
125 g smör
2 1/2 dl farinsocker (200 g)
1 dl strösocker (100 g)
2 msk ljus sirap
2 tsk Khoisan Tea ekologiskt vaniljextrakt
1 ekologiskt ägg
5 dl vetemjöl (300 g)
1/4 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
100 g mörka chokladknappar
1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Skär smöret i tärningar och värm 30 sekunder i mikron på full effekt så det blir halvsmält. Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa samman.
3. Tillsätt ljus sirap, vaniljextrakt och ägg och vispa samman så smeten går ihop.
4. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt försiktigt chokladknapparna till smeten (spara lite till dekoration).
5. Forma degen till 20 jämnstora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta bollarna lite lätt och tryck dit några chokladknappar.
6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna på bakplåten i 30 minuter.
Med varma hälsningar
Peter