[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Dessa choklad- och lakritscupcakesen är samma recept som för mina Saftiga Chokladcupcakes, men dessa är smaksatta med lakrits från Khoisan Tea i form av lakritspulver och lakritsextrakt. Som ambassadör för Khoisan Tea har jag möjligheten att smaksätta mina bakverk med deras ekologiska produkter, för maximal smak och konsistens!
Saftiga Choklad- och Lakritscupcakes
12 cupcakes
CHOKLAD- OCH LAKRITSMUFFINS
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)
1 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (40 g)
1 msk ekologiskt lakritspulver från Khoisan Tea
1 tsk bakpulver från Khoisan Tea
1/2 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
2 ekologiska ägg
1 dl strösocker (100 g)
1 dl mörkt muscovadoråsocker (100 g)
1 dl matolja (80 g)
2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
1 dl gräddfil (100 g)
50 g chokladknappar
CHOKLAD- OCH LAKRITSFROSTING
50 g mjukt smör
150 g färskost
1/2 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (20 g)
2 tsk ekologiskt lakritsextrakt från Khoisan Tea
3 dl florsocker (180 g)
1/2 tsk flingsalt
1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Choklad- och lakritsmuffins: Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och flingsalt i en skål.
3. Vispa ägg, strösocker, farinsocker, matolja och vaniljpulver fluffigt i en skål.
4. Vänd ner hälften av äggsmeten och hälften av gräddfilen i mjölblandningen. Tillsätt resten. Rör ner chokladknapparna.
5. Fyll en muffinsplåt med muffinsformar. Fyll formarna till hälften med smet.
6. Grädda i mitten av ugnen i 19-21 minuter. Låt svalna.
7. Choklad- och lakritsfrosting: Vispa smör och färskost krämigt.
8. Tillsätt kakao, florsocker och flingsalt. Vispa så frostingen går ihop, inte för länge.
9. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen.
Med varma hälsningar
Peter