14 Comments

  1. Angelica Jonsson

    Hejsan!

    Jag fyller år imorgon och min kille ska baka din tårta till mig men våra formar är ca 24,5 cm och den andra 22 cm. Spelar det stor roll ist för 18 cm?

    Mvh Angelica

    • Hej Angelica,
      Vad roligt att ni ska baka tårtan!
      Jag skulle rekommendera att grädda tårtan i formen som är 24,5 cm och sedan dela den på mitten när den är färdiggräddad. Den kan dock behöva sitta inne lite längre så håll koll på gräddningen så den inte blir torr 😊
      Lycka till!
      Hälsningar
      Peter

      • Angelica Jonsson

        Tack för svar. Så man behöver inte ta mer av nån ingrediens?

        Den andra formen, som är 22 cm, gör det nån stor skillnad?
        Cm
        Varför dela den på mitten?

        Mvh Angelica Jonsson

        • I receptet hälls smeten upp i två formar á 18 cm för att få två jämna bottnar. Om du använder en större form kan du grädda hela tårtsmeten i den och sedan dela bottnen i två delar (för att få två bottnar för att lägga fyllning däremellan 😉).
          Du skulle kunna använda den på 22 cm också, men risken finns att tårtan inte hinner bli klar i mitten om du gräddar hela smeten i den (om du inte gräddar bottnen i två omgångar). 😊
          Hälsningar
          Peter

  2. Catharina Lindholm

    Hej Peter!
    Jag gillar verkligen dina recept! Skall nu göra en desserbuffe för 85 personer till på lördag. Min fråga är ang denna chokladtårtan: kan jag göra bottnarna och frysa dem innan för att sedan sätta samman tårtan fredag kväll/lördag morgon?
    Som du kanske förstår…..tacksam för snabbt svar😅
    Varm hälsning Catharina

  3. Ida

    Går denna botten att göra i långpanna? En åt gången för att få två lager? Ska nämligen göra en stooor tårta med mönster av siffran 4. Tacksam för svar

    • Hej Ida,
      Jag har aldrig provat att göra denna i långpanna, men om jag skulle testa så skulle jag göra det i en långpanna med hög kant så den inte blir för tunn och torr. Kanske i en form som är 20×30, max 30×30? Om du vill testa får du gärna återkomma om hur det blev 😃
      Lycka till!
      Hälsningar
      Peter

      • Ida

        Hej Peter, jag testade i vanlig långpanna, täckte ett bakplåtspapper med smeten & gräddade endast 15min, PERFEKT resultat. Gästerna var helt lyriska, två plåtar räckte gott och väl till ett sällskap på 12 vuxna + barn. Detta recept kommer att användas igen 🙂

  4. Anna

    Hej Peter 🙂

    Dom hade ingen matolja där jag
    var och handlade.
    Funkar det med oliv eller kokosolja
    istället?
    Mvh Anna.

    • Hej Anna,
      Prova rapsolja eller solrosolja (det ska inte vara någon smak på oljan). Vet inte hur kokosoljan skulle reagera eftersom den måste värmas upp för att bli flytande. Men jag skulle INTE välja olivolja 😊
      Lycka till!
      Hälsningar
      Peter

    • Dania Awad

      Hej! Jag skulle vilja baka tårtan i min form som är 20 cm. Tänkte dela smeten och baka på två omgångar. Undrar dock om jag kan ta samma mängd ingredienser som du har i din recept eller om jag ska ta det x1,5 för att fà nästan lika tjocka bottnar som din.
      MVH
      Dania

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.