Chokladkaka med kokostosca, eller Ryttarkaka som den heter, är så gott! Den sega och saftiga chokladbottnen möter en kolaaktig kokostopping som gör att det bara vattnas i munnen och man vill äta fler!
Ryttarkaka: 16-18 st.
CHOKLADBOTTEN
100 g smör
3 dl strösocker (300 g)
1/2 dl kakao (20 g)
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)
1 stor nypa flingsalt
2 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
KOKOSTOSCA
75 g smör
1 1/2 strösocker (150 g)
1 1/2 dl vispgrädde (150 g)
1 dl ljus sirap (140 g)
5 dl riven kokos (200 g)
1. Värm ugnen till 225 grader över- och undervärme.
2. Chokladbotten: Smält smöret i en kastrull. Rör ner strösocker, kakao, ägg, vetemjöl, flingsalt, kaffe och vaniljsocker.
3. Klä en bakform á 20×30 cm med bakplåtspapper och fyll med smet. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Under tiden gör du kokostoscan.
4. Kokostosca: Värm upp smör, strösocker, vispgrädde och ljus sirap i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt kokosen och låt sjuda lite till.
5. När chokladbottnen känns stabil, ta ut bottnen och bred på kokostoscan och låt gräddas i ytterligare 5-10 minuter.
6. Låt svalna. Skär kakan i lagom stora bitar.
Med varma hälsningar
Peter
magisk!!
helt magisk!!