Den 19 maj firade alla förskolor i Sverige Förskolans dag. På min arbetsplats bjuder vi in alla familjerna på förskolan till ett internationellt knytis, där alla familjer bidrar med en maträtt eller ett bakverk som representerar sitt hemland och kultur. Efter att ha lovat flera familjer att jag skulle baka till Förskolans dag, bjöd jag dem på en tårta med hallonsylt, lemon curd-grädde och täckt med grädde och marsipan. Tårtan dekorerades såklart med en prideflagga gjord i marsipan.
Pride Flag cake
Tårtbotten
4 ekologiska ägg
135 g strösocker (1,5 dl)
90 g vetemjöl (1,5 dl)
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker ljust och pösigt.
3. Sikta vetemjölet lite i taget i äggsmeten och vänd försiktigt.
4. Klä botten av en form med löstagbar kant (á 24 cm) och fyll formen med smeten.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Vänd tårtbottnen upp och ned på ett galler när den är färdig för att få en hög och jämn botten. Låt svalna. Lossa kakan från kanterna med hjälp av en spatel.
Hallonsylt
Receptet på min hallonsylt hittar du HÄR!
Lemon curd-grädde
150 g vispgrädde (1,5 dl)
3 msk lemon curd (Receptet på min lemon curd hittar du HÄR!)
Gör så här
1. Vispa grädden fluffigt och blanda den med lemon curden.
Sätta ihop tårtan
500 g ekologisk vispgrädde (5 dl)
500 g vit marsipan
röd färgpasta
orange färgpasta
gul färgpasta
grön färgpasta
blå färgpasta
violett färgpasta
Gör så här
1. Dela tårtbottnen i tre delar.
2. Bred ett lager hallonsylt på första lagret. Bred ett lager lemon curd-grädde på andra lagret och avsluta med sista lagret botten.
3. Vispa grädden fluffigt och klä in tårtan.
4. Knåda marsipanen och kavla ut marsipanen, täck tårtan.
5. Dekorera med en flagga utav marsipan som du skurit till och måla med färgpasta i Prideflaggans mönster. Doppa penseln i vodka och blanda ut färgpastan till hanterbar konsistens.
Mer kärlek till världen!
Med varma hälsningar
Peter