Praliner. Det är något jag alltid ger mig på att försöka göra, men som alltid slutar i ett stort chokladkaos med pralinskal som inte har stelnat och fyllning som står och hårdnar. Men, vem nekar en utmaning? Så därför gav jag mig på praliner i år igen. Med samma resultat… igen. Choklad överallt, fyllning överallt och pralinskal som inte stelnar. Dock fick jag ihop 8 bra praliner (av 15 möjliga) med lakritsfyllning. Jag använde samma fyllning som jag har i min Hallon- och lakritstårta, vilket blev väldigt gott!
Jag använde mig den här gången av silikonformar, som jag hade penslat med lite guldpulver innan jag hällde i den tempererade chokladen. Det där med att temperera choklad är ju ett vetenskapligt projekt! Men i år lyckades jag få till en bra choklad. Synd bara att det blir så otroligt stökigt i köket..! Får hitta någon strategi för att undvika detta nästa gång!
Med varma hälsningar
Peter