När suget verkligen kommer efter choklad, då bakar jag alltid en brownie! Denna sega, underbara brownie är så god och går att variera med olika tillägg och texturbrytare. Här har jag valt att ha i pekannötter och även trycka ner 12 marshmallowbitar i smeten innan gräddningen. Ni kan tänka er hur gott det ser ut när plåten kommer ut ur ugnen! Uppsvullna marshmallows som sakta men säkert sjunker ihop. Servera gärna tillsammans med vispad grädde och färska hallon, samt rikligt med kolasås. I detta fall har jag använt mig av Dulce de Leche Classic, en argentinsk mjölkkolakräm.
Pecan and Marshmallow Brownie – 15-20 bitar
250 g mjukt smör
180 g strösocker (2 dl)
200 g farinsocker (2,5 dl)
140 g mörk sirap (1 dl)
4 ekologiska ägg
30 g vetemjöl (0,5 dl)
80 g kakao (2 dl)
1 nypa flingsalt
100 g pekannötter
4 stora marshmallows
Gör så här
1. Värm ugnen till 180 grader varmluft.
2. Vispa smör, socker och sirap ljust och krämigt.
3. Vispa i ett ägg i taget.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt.
5. Krossa pekannötterna i handen och vänd ner i smeten.
6. Klä en bakform (20×30 cm) med bakplåtspapper och fyll formen med smet. Klipp marshmallowsen i tre delar och tryck ner bitarna i smeten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 25-30 minuter. Den ska vara kladdig. Låt svalna.
Med varma hälsningar
Peter