Med cupcakes kan man ta ut svängarna och ta vad du har i skafferiet eller kylskåpet. Jag hade tänkt ha i krossade saltade jordnötter i smeten, men när jag snopet letar efter den öppnade påsen så insåg jag att den var slut. Vilken tur att jag hade flera burkar med jordnötssmör, som funkar precis lika bra om inte bättre! Jag har använt mig av ekologiskt jordnötssmör från Fitnessguru. I deras utbud finns både ”Crunchy” och ”Creamy”.
Peanut Chocolate cupcakes – 12 st.
100 g rumsvarmt smör
135 g strösocker (1,5 dl)
100 g ekologiskt jordnötssmör med bitar
2 ekologiska ägg
120 g vetemjöl (2 dl)
50 g kakao (1,25 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g standardmjölk (1 dl)
Jordnötsfrosting
50 g mjukt smör
40 g ekologiskt krämigt jordnötssmör
150 g färskost
180 g florsocker (3 dl)
1 krm vaniljpulver
40 g kakao (1 dl)
flingsalt eller jordnötter
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2. Vispa smör, jordnötssmör och socker ljust och krämigt. Vispa ner ett ägg i taget.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop försiktigt.
4. Rör ner mjölk.
5. Fyll 12 st. muffinsformar ungefär hälften med smet (ha formarna gärna i en muffinsplåt för att ge stöd åt muffinsen).
6. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
7. Rör samman alla ingredienserna till frostingen. Låt stå i kylskåpet 20 minuter.
8. Dekorera muffinsen med frostingen. Toppa med flingsalt eller saltade jordnötter.
Med varma hälsningar
Peter