En somrig bakelse som går att förbereda flera dagar innan fikat, komponenterna står sig flera dagar. Lägg ihop bakelsen den dagen det är dags att bjuda vänner och familj på något fräscht och gott!
Pavlovabakelser med passionfruktscurd – 12 st.
Schweizisk maräng
1 sats Swiss Meringue (Grundreceptet hittar du HÄR!)
Gör så här
1. Följ grundreceptet. Värm ugnen till 130 grader varmluft.
2. Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa små skålar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen i c:a 1 timme, eller tills skålarna känns torra. Låt torka i ugnen under natten.
Passionsfruktscurd
6 passionsfrukter
200 g strösocker (2 dl)
25 g mjukt smör
saft från en halv ekologisk citron
1 msk maizena
1 ekologiskt ägg
2 ekologiska äggulor (36 g)
Gör så här
1. Dela på passionsfrukterna och gröp ur kärnorna i en kastrull med en sked. Tillsätt strösocker och smör och sjud upp så sockret löst sig.
2. Sila saftblandningen i en skål för att bli av med kärnorna. Häll tillbaka i kastrullen.
3. Pressa den halva citronen i en skål och blanda ut maizenan. Tillsätt i den varma blandningen och rör om.
4. Vispa upp äggen lite lätt i en skål och rör ner i saftblandningen.
5. Sjud upp blandningen igen och rör tills krämen tjocknat. Häll upp krämen i en destillerad burk. Låt svalna. Curden håller sig i kylen i c:a 2 veckor.
Sätta ihop bakverket
300 g ekologisk vispgrädde (3 dl)
färska jordgubbar
Gör så här
1. Fyll marängskålarna med en klick curd.
2. Vispa grädden fluffigt och bred eller spritsa ovanpå curden i marängskålen.
3. Toppa med en halv jordgubbe.
Med varma hälsningar
Peter