Jag fortsätter på mitt spår av fyllda Cookies! Jag kan inte komma ifrån att det är så galet gott med cookies och det är så enkelt att variera sig! Som dessa: fyllda med NOUGAT! Inspirerad av mina Nutellafyllda Cookies som du hittar HÄR, känner jag att det här tog cookie-kakorna till en ny nivå! När du bakar dessa, gör dubbel sats för de kommer gå åt som smör i solsken!
Nougatfyllda chocolate chip cookies
20 cookies
125 g smör
2 1/2 dl farinsocker (200 g)
1 dl strösocker (100 g)
2 msk ljus sirap
2 tsk ekologiskt vaniljextrakt
1 ekologiskt ägg
5 dl vetemjöl (300 g)
1/4 tsk bikarbonat
1 stor nypa flingsalt
100 g mörka chokladknappar
200 g nougat
1. Värm ugnen till 175 grader över- och undervärme.
2. Skär smöret i tärningar och värm 30 sekunder i mikron på full effekt så det blir halvsmält. Tillsätt farinsocker och strösocker och vispa samman.
3. Tillsätt ljus sirap, vaniljextrakt och ägg och vispa samman så smeten går ihop.
4. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt försiktigt chokladknapparna till smeten (spara lite till dekoration).
5. Forma degen till 20 jämnstora bollar. Dela nougaten i lagom stora kvadrater (c:a 1 x 1 cm) och tryck in en bit i varje boll . Rulla om till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta bollarna lite lätt och tryck dit några chokladknappar.
6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna på bakplåten i 30 minuter.
Med varma hälsningar
Peter
Veckans blogg: Peter bakar - Robbans bästa
[…] Nougatfyllda chocolate chip cookies Recept: Här […]