Ett alternativ till den klassiska apelsinmarmeladen. Det är enklare att göra egen marmelad än vad man tror, och morötter fungerar väldigt bra till scones! Receptet på marmeladen är även publicerat i tidningen Glutenfri Matlust nr. 1, 2017.
Morotsmarmelad
500 g ekologiska morötter
1 ekologisk apelsin
1 ekologisk citron
400 g vatten (4 dl)
600 g syltsocker (6 dl)
Gör så här
1. Riv morötterna fint på ett rivjärn och lägg i en kastrull tillsammans med rivet skal och saft från apelsin och citron, samt vatten.
2. Koka upp och låt koka i 10-15 minuter tills morötterna är mjuka.
3. Tillsätt syltsockret och låt koka 5 minuter till. Skumma av om det behövs.
4. Häll upp marmeladen i noga rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.
Med varma hälsningar
Peter
glutenfria scones – Peter bakar
[…] afternoon tea! Inget slår nybakade scones, glutenfria dessutom. Servera tillsammans med min goda morotsmarmelad och en god ost! Receptet hittar du även i den glutenfria tidningen Glutenfri Matlust nr. 1, […]