[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Morotskaka är nog den bästa mjuka kakan som finns! Den går smidigt att göra, är supergod och fungerar på alla fikastunder! Vuxna som barn älskar den! Med ekologiska kryddor från Khoisan Tea får du dessutom den bästa smakupplevelsen. Ingefära, kanel och kardemumma har aldrig varit en godare kombo än i denna stund!
Morotskaka
1 kaka/12-16 bitar
MOROTSKAKA
2 ekologiska ägg
1 dl strösocker (100 g)
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)
2 tsk bakpulver från Khoisan Tea
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
1 1/2 msk malen ekologisk kanel från Khoisan Tea
2 tsk malen ekologisk ingefära från Khoisan Tea
2 tsk malen ekologisk kardemumma från Khoisan Tea
1 nypa flingsalt
2 1/2 dl finrivna morötter (150-200 g)
1/2 dl rapsolja (50 g)
CREAM CHEESE FROSTING
75 g mjukt smör
300 g färskost
3 dl florsocker (180 g)
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
skalet från en tvättad ekologisk citron
1 msk citronsaft
2. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
7. CREAM CHEESE FROSTING: Vispa smör och philadelphiaost krämigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft och vispa frostingen fluffig (vispa inte för länge, då blir frostingen lös).
8. Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa ett valfritt mönster på den avsvalnade morotskakan.