[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Morotstårta eller morotscupcakes måste vara ett av mina favoritbakverk! Jag älskar smaksättningen, fräschheten, saftigheten som kakan har och såklart den goda frostingen! Skulle någon fråga mig vad de fick bjuda mig på för bakverk, skulle jag helt klart säga MOROTSTÅRTA! Det här receptet är fokuserat på cupcakes, men skulle du vilja baka min morotstårta kan du hitta receptet HÄR!
Till dessa cupcakes har jag använt mig av Khoisan Teas ekologiska produkter för att få fram de där härliga höstsmakerna – kanel, ingefära och kardemumma! Visste ni att Khoisan Tea har olika alternativ när det kommer till smaksättning? Du kan välja malna kryddor, eller extrakt (med skarpare smak). Supergott blir det!
Morotscupcakes – c:a 12 st.
MUFFINS
2 ekologiska ägg
1 dl strösocker (100 g)
1 1/2 dl vetemjöl (90 g)
2 tsk bakpulver från Khoisan Tea
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
1 msk mald ekologisk kanel från Khoisan Tea
2 tsk ekologiskt ingefärsextrakt från Khoisan Tea
2 tsk malen ekologisk kardemumma från Khoisan Tea
1 nypa flingsalt
2 1/2 dl finrivna morötter (150-200 g)
1/2 dl rapsolja (50 g)
CREAM CHEESE FROSTING
75 g mjukt smör
300 g färskost
3 dl florsocker (180 g)
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
skalet från en tvättad ekologisk citron
1 msk citronsaft
2. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
7. CREAM CHEESE FROSTING: Vispa smör och philadelphiaost krämigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft och vispa frostingen fluffig [vispa inte för länge, då blir frostingen lös].
8. Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa ett valfritt mönster på de avsvalnade muffinsarna.
Med varma hälsningar
Peter