[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Choklad och salt är ju sedan gammalt en fantastiskt kombination! Särskilt när chokladen är lite extra söt är det gott med något salt som bryter av smakerna. Chokladen i det här receptet kommer från Khoisan Tea, som har utvecklat en ekologiskt bakchoklad utan några tillsatser som passar perfekt när det är dags för julbaket.
TIPS: Hacka chokladen så fint du bara kan för att underlätta att den smälter i kolan. Använd dessutom en termometer när du kokar kolan så du inte kokar den för lite, för då går inte fudgen ihop!
Mjölkchokladfudge
18-22 bitar
2 dl ekologisk vispgrädde (200 g)
1 1/2 dl strösocker (150 g)
1/2 dl ljus sirap (70 g)
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk glykossirap
50 g Khoisan Tea ekologisk ljus bakchoklad
25 g mjukt smör
flingsalt till dekor
1. Koka vispgrädden tillsammans med strösocker, sirap och vaniljsocker till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Hacka under tiden chokladen fint. Tag kastrullen från plattan.
2. Tillsätt glykossirap, choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Toppa med flingsalt. Låt stelna i rumstemperatur.
3. Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!
Med varma hälsningar
Peter