meringue buttercream

DSC_0690

Det här är mycket enklare än vad man tror! Tro mig, jag har misslyckats med marängsmörkräm ett par gånger, men vad man behöver tänka på att hålla ingredienserna i samma temperatur. Är den varmvispade marängen för varm och smöret för kallt, blir det för stora kontraster och smörkrämen skär sig. Detsamma händer om både marängen och smöret är för varmt, då går den inte ihop. Vad man kan göra då är att ställa smörkrämen i kylen 5 minuter, ta ut och vispa vidare. Man kan de flesta gångerna rädda en smörkräm. Denna kräm kan dessutom med stor fördel smaksättas med olika smaker! På bilden ovan har jag smaksatt med mixade oreokakor till min Oreo cake. Receptet till tårtan hittar du HÄR!

Smörkrämen kan även färgas i alla möjliga färger! Den här krämen har blivit en favorit när jag ska klä in tårtor och få raka och snygga kanter, och den är även otroligt användbar när det ska spritsas dekorationer!

Marängsmörkräm

4 ekologiska äggvitor (144 g)
210 g strösocker (2,3 dl)
250 g rumstempererat smör

Gör så här

1. Vispa äggvitorna tillsammans med strösockret i en rostfri skål eller bunke över vattenbad (över en kastrull med kokande vatten). Vispa tills sockerkristallerna löst sig med äggvitan, när blandningen är c:a 50 grader.
2. Koppla skålen till en köksassistent och vispa marängen kall (c:a 5-10 minuter).
3. Klicka i smöret i omgångar och vispa ytterligare 3 minuter tills krämen gått ihop.
4. Klä in en tårta, spritsa eller bred på cupcakes!

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.