[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Klassiska mazariner får mig att tänka på mormors fika, ni vet ett fikabord där alla de där klassiska bakverken finns med? Tillsammans med syltkakor och sockerkaka. Här har jag gjort två olika varianter på mazariner, en med klassisk smak och en med choklad. Det finns särskilda bakformar för mazariner, för att få den ovala formen, men det fungerade lika bra med en muffinsplåt! Som ambassadör för Khoisan Tea, använder jag deras ekologiska vaniljextrakt och kakao i detta recept.
Klassiska mazariner
12-15 mazariner
MÖRDEG
5 dl vetemjöl (300 g)
1 1/2 dl florsocker (90 g)
200 g kallt smör
1 äggula
VANILJFYLLNING
400 g mandelmassa
150 g smör
3 ekologiska ägg
1/2 msk ekologiskt vaniljextrakt från Khoisan Tea
CHOKLADFYLLNING
400 g mandelmassa
150 g smör
3 ekologiska ägg
1/2 msk ekologiskt vaniljextrakt från Khoisan Tea
3 msk ekologisk kakao från Khoisan Tea
GLASYR
2 1/2 dl florsocker (150 g)
1 msk vatten
1 msk glykossirap
1. Värm ugnen till 175 grader, över- och undervärme.
2. MÖRDEG. Blanda ihop alla ingredienserna i en matberedare till en deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
3. Kavla ut tunt och klä bakformar med deg.
4. FYLLNING. Blanda ingredienserna till fyllningen i en matberedare tills du har en klumpfri smet. Fyll formarna med fyllning med hjälp av en spritspåse. Undvik att fylla hela vägen upp då fyllningen sväller i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
5. GLASYR. Rör samman ingredienserna till glasyren. Är glasyren för lös, tillsätt mer florsocker. Är fyllningen för tjock, späd med pyttelite vatten. Bred glasyren över mazarinerna.
Den smarta muffinsplåten kommer från GastroMax.
Dekorera mazarinerna med lite frystorkade hallon.
Med varma hälsningar
Peter
Hur många mazariner blir det på en sats?
Hej! Om du gör i en muffinsplåt så räcker receptet till c:a 12-15 st 🙂
Hälsningar
Peter