Jag är uppvuxen med nöttoppar och hade tänkt baka det denna dagen, men när jag tittade i mitt skafferi så upptäcker jag att de var tillsammans med så mycket annat: uppätet. Vad jag hade istället var en massa förpackningar med sötmandel och tänkte: det här borde väl funka det med? Jag personligen tyckte att dessa mandeltoppar blev godare än de traditionella nöttopparna. Kanske kan det vara för att jag inte är så förtjust i hasselnötter?
Mandeltoppar – 25 st.
200 g sötmandel
200 g strösocker (2 dl)
1 msk potatismjöl
2 ekologiska ägg
1 krm vaniljpulver
sötmandlar
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
2.Mixa mandlarna fint i en matberedare.
3. Blanda alla ingredienser i en skål tillsammans med de mixade mandlarna.
4. Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Tryck ner en hel mandel i varje klick.
5. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna.
Med varma hälsningar
Peter