Ett favoritflarn som gärna görs flera gånger om! Det bästa med flarn är att de går att forma när de fortfarande är varma. Lyft dem försiktigt från bakplåtspapperet och ”linda” dem runt skaftet av en träsked eller trägaffel. Några sekunder senare har du ett rör som du kan fylla med något smarrigt! Tänk på att använda feta fyllningar, som grädde eller smörkräm, annars mjuknar flarnen fort. Förvara flarnen i en egen burk så de inte drar åt sig fukt och blir mjuka.
Mandelflarn – 36 st
50 g smör
180 g sötmandel
100 g strösocker (1 dl)
140 g ljus sirap (1 dl)
4 msk vetemjöl
Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner strösocker och sirap.
2. Mixa mandeln till smulor. Rör ner mandeln i smörsmeten och tillsätt vetemjöl.
3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med teskedar.
4. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter (håll koll, det går fort!).
5. Låt flarnen vila några sekunder på plåten så de sätter sig, rulla alternativt flarnen till rör runt skaftet av en träsked (var snabb!). Låt svalna på skaftet.
Med varma hälsningar
Peter