En favorit i repris! Min Maltesers cake gjorde jag för ungefär ett år sedan och jag kände att jag behövde göra den i år igen! Ett sådan roligt sätt att dekorera en tårta, med färdigt godis som dessutom är väldigt gott! I år fick det dessutom bli min födelsedagstårta. Grattis till mig idag, hoppas ni alla njuter av den 22:a december (årets bästa dag, eller hur? Jag menar, nu går vi ju mot ljusare tider!).
Maltesers cake
Tårtbotten
4 ekologiska ägg
135 g strösocker (1,5 dl)
60 g vetemjöl (1 dl)
20 g kakao (0,5 dl)
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker ljust och pösigt.
3. Blanda vetemjöl och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen lite i taget i äggsmeten och vänd försiktigt.
4. Klä botten av tre formar med löstagbar kant (á 15 cm) och fyll formarna jämnt med smeten.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Vänd tårtbottnarna upp och ned på ett galler när de är färdiga för att få höga och jämna bottnar. Låt svalna. Lossa kakan från kanterna med hjälp av en spatel.
Heavy Chocolate Cream
120 g smör
270 g strösocker (3 dl)
120 g kakao (3 dl)
1 stor nypa flingsalt
150 g ekologisk vispgrädde (1,5 dl)
100 g gräddfil (1 dl)
1 tsk vaniljextrakt
Gör så här
Sätta ihop tårtan
maltesers
Gör så här
1. Varva tårtbotten och chokladkräm. Klä in hela tårtan med chokladkrämen och tryck dit malteserskulorna. Dekorera på valfritt vis eller klä in hela med maltesers.
Med varma hälsningar
Peter