Inlägget är ett samarbete med Khoisan Tea.
Lingonglass har jag aldrig testat att äta, men tänkte att det kanske kan vara kul att testa att göra själv? Med det frystorkade lingonpulvret från Khoisan Tea är detta inga problem, då det sitter så mycket koncentrerad smak i lingonpulvret! Grejen är dessutom att glassen får en smak av lingon utan att verka sur eller besk som lingon ibland kan smaka. Den blir söt och len och är man ett fan av lingon, kanske detta vore något att testa? Toppen va? Glassen går att göra laktosfri genom att ersätta mjölken och grädden med laktosfria alternativ. Glassen går även att frysa efter sin tid i glassmaskinen.
Lingonglass
2 ekologiska ägg
1,25 dl strösocker (125 g)
2,5 dl ekologisk standardmjölk (250 g)
1,5 msk lingonpulver
2 dl ekologisk vispgrädde (200 g)
1. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Värm upp mjölken i en kastrull tillsammans med lingonpulvret. Vispa ner mjölken lite i taget i äggsmeten. Häll mjölk- och äggblandningen till baka till kastrullen och värm upp på nytt under konstant omröring tills blandningen tjocknar.
2. Ställ åt sidan och låt svalna i rumstemperatur. Tillsätt vispgrädden.
3. Häll glassmeten i en glassmaskin och låt gå i 30-45 minuter eller tills glassen tjocknat.
Med varma hälsningar
Peter