En somrig bakelse som går att förbereda flera dagar innan fikat, komponenterna står sig flera dagar. Lägg ihop bakelsen den dagen det är dags att bjuda vänner och familj på något fräscht och gott!
Pavlovabakelser med lemon curd – 12 st.
Schweizisk maräng
1 sats Swiss Meringue (Grundreceptet hittar du HÄR!)
Gör så här
1. Följ grundreceptet. Värm ugnen till 130 grader varmluft.
2. Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa små skålar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda i mitten av ugnen i c:a 1 timme, eller tills skålarna känns torra. Låt torka i ugnen under natten.
Lemon curd
1 sats Lemoncurd (Receptet hittar du HÄR!)
Gör så här
1. Gör lemon curden enligt receptet.
Sätta ihop bakverket
300 g ekologisk vispgrädde (3 dl)
färska bär och mynta
Gör så här
1. Fyll marängskålarna med en klick curd.
2. Vispa grädden fluffigt och bred eller spritsa ovanpå curden i marängskålen.
3. Toppa med färska bär och mynta.
Med varma hälsningar
Peter