[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Julbaket närmar sig och något jag tycker bör finnas på varje godisbord i jul är dessa Lakritstryfflar. Med det ekologiska Lakritspulvret och Lakritsextraktet från Khoisan Tea får du kraftfull och äkta smak av lakrits. Båda produkterna består av 100% ekologiskt odlad lakritsrot, fritt från aromer och andra tillsatser. Så för lakritsälskaren är detta recept något för dig!
Lakritstryfflar
15-20 tryfflar
200 g Khoisan Tea ekologisk ljus Bakchoklad
1 dl ekologisk vispgrädde (100 g)
1 msk Khoisan Tea ekologiskt Lakritsextrakt
1 tsk honung
Khoisan Tea ekologiskt Lakritspulver att rulla tryfflarna i
1. Hacka bakchokladen fint. Lägg i en skål.
2. Värm grädden tillsammans med honung och Lakritsextrakt.
3. Häll grädden på den finhackade chokladen och rör så du har en slät tryffel. Värm ev. blandningen i mikron i omgångar om inte all choklad smälter. Låt stelna i kylskåp.
4. Med en sked gröper du ur små bitar av tryffeln som du rullar till bollar och rullar i Lakritspulver.
Med varma hälsningar
Peter