Min mamma älskar nougat. Hon tycker även om nutella. Och varför inte slänga i lite choklad i samma blandning? Tre smaskiga ingredienser i ett och samma godis! Tillsammans med rispuffar och toppade med mörk choklad. Kan det bli godare?
Krispiga nougatbitar
20 bitar
125 g nougat
100 g nutella
50 g mjölkchoklad
1 nypa flingsalt
5 dl rispuffar, jag använde Rice Krispies
100 g mörk choklad 70%
1. Smält nougat, nutella och mjölkchoklad i ett vattenbad (i en skål över en kastrull med kokande vatten). Låt svalna något.
2. Tillsätt rispuffarna. Vänd försiktigt så rispuffarna täcks med chokladsmet.
3. Häll upp smeten i en brödform (á 10×30 cm) klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.
4. Hacka chokladen fint. Smält två tredjedelar av chokladen i ett vattenbad. Ta skålen från kastrullen och rör ner resterande choklad. Chokladen kommer tjockna något.
5. Toppa nougatcrispsen med chokladen. Låt stelna i rumstemperatur. Skär till små munsbitar.
Med varma hälsningar
Peter