Yes! I did it! En otroligt god julkola som smakar hallon på riktigt! Inga konstiga smakämnen, utan ren och fin hallonsmak! Har länge velat ta fram ett gott och enkelt recept på Hallonkola, då jag själv älskar hallon och framförallt: kombinationen av Hallon och Lakrits.
TIPS: Ju längre du kokar kolan, desto hårdare blir den. Jag gillar att ha den lite mjukare så man inte tappar tänderna på kuppen!
Klassisk hallonkola
28-32 kolor
150 g frysta hallon
50 g smör
1 3/4 dl strösocker (175 g)
1 tsk vaniljsocker
1 dl vit sirap (140 g)
1 dl ekologisk vispgrädde (100 g)
1 msk glykossirap
1. Tina upp hallonen och mixa till en slät puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp tills kolan har en temperatur på 120-125 grader (ju högre gradantal desto hårdare kola).
3. Häll kolan i en brödform (10×20 cm) klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur.
4. Skär kolan i småbitar och slå in i bakplåtspapper, eller cellofan.
Med varma hälsningar
Peter