[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Kladdkaksmuffins… behöver jag säga mer?! Så sega och saftiga! Den kraftiga chokladsmaken kommer såklart från Khoisan Teas ekologiska kakao. Vill man inte baka en hel kladdkaka är detta ett sätt att piffa upp fikabordet!
Kladdkaksmuffins
12 muffins
3 ekologiska ägg
2 dl strösocker (200 g)
1 dl farinsocker (80 g)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl (120 g)
1 dl Khoisan Tea ekologisk kakao (40 g)
75 g smör
1/2 dl rapsolja (45 g)
1. Värm ugnen till 150 grader, varmluftsfunktion.
2. Blanda ägg, strösocker och farinsocker i en skål.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält smöret. Häll oljan i smöret för att få ner temperaturen. Tillsätt mjölblandningen och smöret i smeten. Blanda med en visp eller slickepott.
4. Klä en muffinsplåt med muffinsformar. Fyll formarna till hälften med smet.
5. Grädda i mitten av ugnen i c:a 15 minuter. Låt svalna. Dekorera ev. med vispad grädde och lite bär.
Med varma hälsningar
Peter