Kladdkaka + Cookies = MUMS! De här kakorna påminner lite om Brownie-cookies och är härligt sega i mitten, som en kladdkaka ska vara. De blir fint krackelerade när de gräddas och flingsaltet på toppen bryter av det söta i smaken.
Kladdkakecookies
12-16 cookies
200 mörk choklad 60%
125 g smör
1 1/2 dl strösocker (150 g)
1 1/4 dl ljust muscovadosocker
2 ekologiska ägg
2 dl vetemjöl (120 g)
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk flingsalt
flingsalt till dekoration
1. Värm ugnen till 180 grader, över- och undervärme.
2. Hacka chokladen grovt. Lägg i en värmetålig skål tillsammans med tärnat smör över ett vattenbad (över en kastrull med kokande vatten). Låt svalna något när allt smält.
3. Vispa strösocker, muscovadosocker och ägg ljust och fluffigt i en skål. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen till chokladsmeten och vänd försiktigt.
5. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut smeten på plåten med hjälp av en glasskopa eller en större sked, se till att kakorna har utrymme att flyta ut. Toppa kakorna med flingsalt.
6. Grädda i mitten av ugnen i c:a 12 minuter. Låt svalna på plåten i 20 minuter.
Med varma hälsningar
Peter