Den 7 november vad det kladdkakans dag! Det firades såklart med: en kladdkaka! Min kladdkaka är extra seg och dessutom toppad med nutella! Kan det bli godare? Pudra lite florsocker på toppen och servera till mosade hallon och vaniljglass!
Kladdkaka med nutella
2 ekologiska ägg
135 g strösocker (1,5 dl)
180 g farinsocker (2 dl)
75 g mjukt smör
150 g vetemjöl (2,5 dl)
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
45 g matolja (0,5 dl)
100 g nutella
Gör så här
1. Värm ugnen till 150 grader varmluft.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt.
3. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen och vänd ihop med äggsmeten. Vänd sist ner rapsoljan.
5. Smörj och mjöla en form (24 cm) och häll i smeten.
6. Värm nutellan snabbt i mikron så den blir rinnig och ringla över kladdkakan.
6. Värm nutellan snabbt i mikron så den blir rinnig och ringla över kladdkakan.
7. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt svalna.
8. Pudra med florsocker och servera med mosade hallon och vaniljglass!
Med varma hälsningar
Peter