[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Kärleksmums..! Så ”mumsigt” eller hur? Genom sociala medier har jag lärt mig att om man gör en massa hål i chokladbottnen med en blompinne eller sugrör, så fyller man kakan med mer glasyr och den blir mycket saftigare! Så smart! Med kakao från Khoisan Tea blir kakan även riktigt smakrik!
Kärleksmums
1 kaka/20-24 bitar
CHOKLADBOTTEN
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker (200 g)
125 g smör
1 dl mjölk (100 g)
1 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea(40 g)
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver från Khoisan Tea
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
CHOKLADGLASYR
100 g smör
1 dl starkt kallt kaffe (100 g)
1 1/2 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea(60 g)
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 stor nypa flingsalt
75 g riven kokos
1. CHOKLADBOTTEN: Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform (á 20 x 30 cm) med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Tillsätt mjölken. Häll blandningen i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen ner i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott.
5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Låt svalna.
6. CHOKLADGLASYR: Smält smöret i en kastrull. Låt svalna. Tillsätt kaffet. Rör ner kakao, vaniljsocker, florsocker och flingsalt. Använd en ballongvisp.
7. Gör små hål i chokladbottnen med ett sugrör så glasyren sjunker ner i kakan. Bred glasyren över kakan. Toppa med riven kokos.
Med varma hälsningar
Peter