[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Kärleksmums med After Eight är så gott! Det är snart Alla Hjärtans Dag, vad passar då bättre om inte lite extra kärlek i form av ett bakverk. Jag har dessutom dekorerat med lite frystorkade hallon för som en extra färgklick i kärlekens tecken! Genom sociala medier har jag lärt mig att om man gör en massa hål i chokladbottnen med en blompinne eller sugrör, så fyller man kakan med mer glasyr och den blir mycket saftigare! Så smart! Med kakao från Khoisan Tea blir kakan även riktigt smakrik!
KÄRLEKSMUMS – c:a 20-24 st.
CHOKLADBOTTEN
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker (200 g)
125 g smör
1 dl mjölk (100 g)
1 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (40 g)
2 dl vetemjöl (120 g)
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver från Khoisan Tea
1 nypa flingsalt
några droppar pepparmyntsolja
20 bitar After Eight
CHOKLADGLASYR
100 g smör
1 dl starkt kallt kaffe (100 g)
1 1/2 dl ekologisk kakao från Khoisan Tea (60 g)
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 stor nypa flingsalt
75 g riven kokos
frystorkade hallon
1. CHOKLADBOTTEN: Värm ugnen till 175 grader. Klä en bakform (á 20 x 30 cm) med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Tillsätt mjölken. Häll blandningen i äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta mjölblandningen ner i äggsmeten och vänd försiktigt med en slickepott. Tillsätt pepparmyntsoljan.
5. Häll upp smeten i formen, lägg After Eight-bitarna på kakan och grädda i mitten av ugnen i c:a 20 minuter. Låt svalna.
6. CHOKLADGLASYR: Smält smöret i en kastrull. Låt svalna. Tillsätt kaffet. Rör ner kakao, vaniljsocker, florsocker och flingsalt. Använd en ballongvisp.
7. Gör små hål i chokladbottnen med ett sugrör så glasyren sjunker ner i kakan. Bred glasyren över kakan. Toppa med riven kokos och frystorkade hallon
Ekologisk kakao och vaniljpulver från Khoisan Tea.
Med varma hälsningar
Peter