julstämning

DSC_0206

Jag ÄLSKAR att göra tårtor, men något som kommer på delad första plats är JULGODIS! Julen är en fantastisk högtid som jag älskat sedan jag var liten! Jag har alltid firat jul hos mina föräldrar, men julgran, julmat och massor med julgodis! Och julklappar såklart!

Den 23 december är en helig dag för mig och min syster Eleonor! Inte nog med att det är dagen efter min födelsedag eller dagen före julafton, utan det är VÅR ”julgodis-verkstads-dag”. Varje år tar jag och min syster över våra föräldrars kök och bakar julgodis från tidig morgon till sen kväll. På så sätt är man säker på att det finns julgodis kvar på julafton! Vi bakar allt från traditionella skapelser till nytänkande kreationer. Vi försöker att varje år testa minst ett nytt recept eller hitta på något eget. Det blir mycket choklad, socker och vispgrädde som konsumeras och används på olika vis. Sockerstinna som man blir efter en dag med provsmakande av godis avslutar vi alltid dagen med att äta hemgjord sushi! Ett bra sätt att neutralisera kroppen från allt det söta, med lite sälta.

Ibland får jag frågan om vilket som är mitt värsta bakminne. Även fast julbaket har många härliga minnen, är det ett minne som fortfarande sitter djupt. Tänk er mig i nioårsåldern i kombination mer planen att göra mintkyssar. Ni känner till  mintkyssar? De där vita plattorna med en liten klick choklad ovanpå? Yes, dem skulle jag göra. Och nog kan man säga att jag gjorde mintkyssar den julen. Säkerligen mellan 200 och 300 stycken! Med för stor mängd vätska blandade jag i mer och mer florsocker (så pass mycket att vi fick åka och köpa mer på närmaste mataffär). Jag spenderade hela dagen med de där mintkyssarna och har inte gjort några sedan den dagen! Kanske borde man ge sig på det igen, bara för att bevisa att man blivit äldre och mer förstående av vätskans betydelse i ett bakverk. Vi får se, kanske blir det här den julen jag erövrar mintkyssarna!

Jag har redan hunnit testa nya recept inför julen och skapat några egna som kommer upp här på bloggen snart nog! Hoppas ni är lika förväntansfulla som jag inför julbaket!

DSC_0207

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.