Det här är bästa med sommaren – att göra egen jordgubbsglass av färska svenska jordgubbar! Jag önskar att min frys var större, då skulle jag göra massor av glass och frysa in som jag kan mumsa på under höstens mörka och regniga dagar.
TIPS: Gör glassen laktosfri genom att byta ut mjölken och grädden mot laktosfria alternativ. Glassen går bra att frysa efter sin tid i glassmaskinen!
Jordgubbsglass
2 portioner
250 g färska jordgubbar
1,5 dl strösocker (150 g)
1 msk citronsaft
1 krm vaniljpulver
2 dl ekologisk vispgrädde (200 g)
1 dl ekologisk standardmjölk (100 g)
1. Rensa bären och lägg i en matberedare tillsammans med resterande ingredienser. Mixa samman.
2. Häll glassmeten i en glassmaskin och kör i 30-45 minuter eller tills glassen blivit fast.
Med varma hälsningar
Peter
Veckans blogg: Peter bakar - Robbans bästa
[…] Jordgubbsglass Recept: Här […]