hemma hos mig

DSC_0095

Jag älskar ljusa nyanser i kombination till något mörkt. Jag gillar dessutom när gammalt möter nytt och tillbringar gärna lite extra tid på loppis eller auktioner. Det finns även mycket att hitta i mina föräldrars eller min mormors gamla gömmor. Alltid finns det något gammalt ”skit” som går att använda till något vackert! Den här skänken fick jag ärva av min mormor. En gång i tiden har den varit mörkfärgad med ojämn yta. Min mormor bestämde sig i sin ungdom att ändra utseendet på skänken och jämnade till den med sandpapper och målade den vit. Skänken passar som handen i handsken i mitt vardagsrum i kombination med de ljusa väggarna, de mörka golven, pelargoner och lite smått och gott. I skåpet förvarar jag för tillfället pussel och spel, som får samsas om plats med massor av ytterkrukor. Man kan även hitta ett dussin gamla silverbestick tillsammans med lite servetter och annat krims krams.

Griffeltavlan till höger i bilden har jag gjort själv utav en grå gammal ram köpt på loppis för en billig krona som jag spraymålat med silverfärg och vit färg, en planka från pappa och lite griffeltavelfärg. Ramen har jag slipat med fint sandpapper för att locka fram silverfärgen och göra tavlan sliten och romantiskt. Tavlan hänger i min hall där jag lätt kan skriva upp något som behöver köpas. Att man dessutom möts av den stora spegeln till vänster när man kliver in i hallen gör att rummet känns lite större ut och de ljusa färgerna är ett genomgående tema i min lägenhet.

DSC_0106

Fattigmanssilver, ljuslyktor, fågelbur och gamla nycklar är viktiga detaljer i mitt hem. Jag tycker det ger en mysig känsla i lägenheten och framförallt på vintern inbjuder det till många tända ljus!

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.