hela Sverige bakar: bakelser

image

Då har Hela Sverige bakar dragit igång! Första temat var Bakelser och jag bjöd på en Mormors mumsbakelse och en Syrlig gräddbakelse. En otroligt nervös dag där händerna i stort sett skakade genom paradbaket av rädsla för att inte hinna klart! Att med skakiga händer lägga på den sista dekoren på bakelserna innan de skulle läggas upp på faten var otroligt skrämmande! Men, jag klarade det! Kanske inte med det utseendet på bakelserna jag hade tänkt, men jag presenterade två sorters bakelser inom tiden och känslan var otroligt skön.

I programmet hade vi 1 ½ timme på oss att göra bakelserna. Här hemma har jag all tid i världen, och jag kan därmed lägga massor av tid på dekoren. Här på bloggen kommer jag härmed lägga ut nya bilder på bakelserna tillsammans med recepten, så ni kan se hur de ”skulle” se ut!

image

image

Med varma hälsningar

Peter

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.