Sedan jag börjat träna desto mer och äta mer hälsosamt, så vill jag även göra försök till att baka hälsosamt med! Jag tänker att jag kan inte bara äta mina dadelbollar när jag vill vara nyttig, utan jag måste hitta på något mer. Därför har jag utvecklat mina dadelbollar till en chokladtårta. Med dadelsmet som botten och sedan en slät chokladmousse gjord på avokado. Förvånansvärt gott faktiskt! Jag smaksatte moussen med några droppar steviaessens med kokossmak. Stevia innehåller mindre socker och kan beställas från Fitnessguru.
Hälsosam chokladtårta
Dadelbotten
Receptet på dadelbotten hittar du HÄR! Gillar man inte lakrits kan man utesluta lakritspulvret.
Chokladmousse
3-4 mogna avokado (beroende på storlek)
3 msk flytande honung
20 g kakao (0,5 dl)
1 tsk vaniljpulver
några droppar steviaessens (valfri smaksättning)
Gör så här
1. Skrapa ur avokadon och lägg i en mixer tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet. Smaka och tillsätt ev. mer essens eller kakao.
Sätta ihop tårtan
kokosflingor
Gör så här
1. Tryck ut dadelsmeten i en form med löstagbar kant (á 18 cm) klädd med bakplåtspapper. Klä insidan av formen med bakplåtspapper.
2. Häll chokladmoussen ovanpå dadelbottnen och jämna till. Ställ i kylen c:a 1 timme.
3. Dekorera med kokosflingor innan servering.
Med varma hälsningar
Peter