Allt som är hemgjort är ju godast! Oftast är det så otroligt enkelt att göra egna versioner av de klassiska köpevarorna. Hallonsylt till exempel. Detta tar max 20 minuter att göra, och oftast har man alla ingredienser hemma. Så tar hallonsylten slut till pannkakorna går det att rädda genom att koka sin egen! Denna har jag dessutom smaksatt med kryddan anis för att få fram en liten ton av lakrits. Genialiskt tycker jag! Hoppas du tycker detsamma!
Hallonsylt
250 g frysta hallon
100 g syltsocker
1 tsk hel anis
Gör så här
1. Tina upp hallonen.
2. Häll hallonen, syltsocker och mortlad anis i en kastrull. Låt koka upp och sjuda i c:a 1o minuter.
3. Häll upp i en ren och destillerad burk. Låt svalna.
4. Förvara i kylskåp. Sylten håller c:a 2 veckor.
Med varma hälsningar
Peter
gräddtårta | peterbakar.se
[…] ← hallonsylt med anis […]
burgundy marbled cake – egg free – Peter bakar
[…] Receptet på min hallonsylt hittar du HÄR! […]
pride flag cake – Peter bakar
[…] Receptet på min hallonsylt hittar du HÄR! […]
syltkakor – Peter bakar
[…] hallonsylt (Recept på min hemgjorda hallonsylt hittar du HÄR!) […]
fyllda hallonbullar – Peter bakar
[…] (Recept för min hemmagjorda sylt hittar du HÄR! Hoppa över […]