Geléhallon och hallonremmar… Samma recept men två olika upplevelser! Ni vet såna där remmar man kan köpa i godisdisken? Det här är BÄTTRE än det! Ren hallonsmak och väldigt enkelt att göra. Enklare än geléhallonen, då smeten i detta recept breds ut på ett bakplåtspapper eller hälls upp i ett gjutblock.
Hallonremmar
225 g strösocker (2,5 dl)
100 g vatten (1 dl)
75 g glukossirap (0,5 dl)
225 g frysta hallon
12 st. gelatinblad
1 tsk citronsyra
strösocker att doppa remmarna i
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
2. Koka strösocker, vatten och glukossirap i en kastrull till 150 grader. Värm under tiden hallonen i en kastrull och mixa till en puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
3. Tillsätt purén till sockerlösningen och värm upp på nytt till 125 grader.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och tillsätt tillsammans med citronsyran i kastrullen. Rör om väl.
5. Häll upp hallonsmeten på bakplåtspapper eller i gjutblock låt stå i rumstemperatur i c:a 1 dygn.
6. Skär godiset i remmar och doppa dem i strösocker! Rulla ihop remmarna.
Med varma hälsningar
Peter
Hur mycket vatten ska man lägga gelatinbladen i?
Hur mycket vatten ska man lägga gelatinbladen i??
Hej Sherin!
Så mycket vatten så att bladen täcks 🙂
Hälsningar
Peter