Till alla Hallonlakrits-älskare där ute! Här har ni det! Det perfekta Hallonlakritskola-receptet! Sältan möter det söta och skapar en fantastisk harmoni i munnen! Jag är så nöjd med det här receptet! Rekommenderar ALLA att göra dessa i jul!
TIPS: Ju längre du kokar kolan, desto hårdare blir den. Jag gillar att ha den lite mjukare så man inte tappar tänderna på kuppen!
Hallonlakritskola
28-32 kolor
HALLONKOLA
150 g frysta hallon
50 g smör
1 3/4 dl strösocker (175 g)
1 tsk vaniljsocker
1 dl vit sirap (140 g)
1 dl ekologisk vispgrädde (100 g)
1 msk glykossirap
LAKRITSKOLA
50 g smör
1 3/4 dl strösocker (175 g)
1 tsk vaniljsocker
1 dl sötlakrits-sirap eller saltlakritssirap (140 g)
1 dl ekologisk vispgrädde (100 g)
1 msk glykossirap
1. HALLONKOLA: Tina upp hallonen och mixa till en slät puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp tills kolan har en temperatur på 120-125 grader (ju högre gradantal desto hårdare kola).
3. Häll kolan i en brödform (10×20 cm) klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur.
4. LAKRITSKOLA: Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp tills kolan har en temperatur på 120-125 grader (ju högre gradantal desto hårdare kola).
5. Häll kolan ovanpå hallonkolan i brödformen. Låt stelna i rumstemperatur.
6. Skär kolan i småbitar och slå in i bakplåtspapper, eller cellofan.
Med varma hälsningar
Peter