[ Annonssamarbete med Khoisan Tea ]
Alltså: DET HÄR BLEV SÅ BRA! Har tidigare försökt mig på att göra en Hallonfudge men har inte lyckats. Men den här gången! Det blir så himla bra! Min sambo säger att det är det godaste han har ätit, då är det bra! Genom att koka upp en hallonkola och sedan tillsätta den fantastiska vita bakchokladen från Khoisan Tea, som är ekologisk och utan onödiga tillsatser, blev denna fudge perfekt!
TIPS: Hacka chokladen så fint du bara kan för att underlätta att den smälter i kolan. Använd dessutom en termometer när du kokar kolan så du inte kokar den för lite, för då går inte fudgen ihop!
Hallonfudge
18-22 bitar
100 g frysta hallon
2 dl ekologisk vispgrädde (200 g)
1 1/2 dl strösocker (150 g)
1/2 dl vit sirap (70 g)
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk glykossirap
50 g Khoisan Tea ekologisk vit bakchoklad
25 g mjukt smör
frystorkade hallon till dekor
1. Tina upp hallonen och mixa till en slät puré. Sila purén genom en finmaskig sil för att bli av med kärnorna.
2. Koka vispgrädden tillsammans med hallonpuré, strösocker, sirap och vaniljsocker till 120 grader. Håll koll, temperaturen stiger fort efter 116 grader. Hacka under tiden chokladen fint. Tag kastrullen från plattan.
3. Tillsätt glykossirap, choklad och smör och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper (20×10) eller använd gjutblock i silikon. Toppa med frystorkade hallon. Låt stelna i rumstemperatur.
4. Skär fudgen i småbitar och förvara i kylskåp!
Med varma hälsningar
Peter