Chokladbollar är så enkelt att göra. Idag finns det många olika alternativ på råvaror dessutom, så dessa bollar går att variera så mycket. Idag provar jag att göra chokladbollarna på ekologiska glutenfria havregryn och de smakar lika bra som vanliga chokladbollar! Jag har dessutom i lite chokladsås i smeten för att höja ”chokladigheten”.
Glutenfria chokladbollar – c:a 20 st.
50 kallt smör
50 g strösocker (0,5 dl)
1 krm vaniljpulver
1 nypa flingsalt
2 msk kakao
122,5 g ekologiska glutenfria havregryn (3,5 dl)
2 msk chokladsås
kokos att rulla bollarna i
Gör så här
1. Kör smör, strösocker, vaniljpulver, flingsalt och kakaon i en matberedare. Tillsätt havregryn och chokladsås.
2. Forma smeten till bollar och rulla dem i kokos.
3. Servera kylskåpskalla!
Med varma hälsningar
Peter